La Borsa
Més valors
Economia

Invest in Catalonia, impuls per a les inversions de gran impacte

Les infraestructures, l'accés a altres mercats i l'atracció de talent són la clau

Invest in Catalonia és l'àrea d'ACC1Ó especialitzada en l'atracció d'inversions empresarials a Catalunya. La seva missió és atraure i mantenir inversions, principalment estrangeres, al territori, i que aquestes generin riquesa i ocupació estable. Aquesta tasca es fa a través d'un assessorament personalitzat que s'adapta a les necessitats de les firmes que estudien establir-se o expandir el seu negoci al nostre país.

Malgrat la conjuntura econòmica actual, Catalunya continua jugant un paper clau en l'atracció d'inversió estrangera. Durant l'últim any, han estat 38 les empreses internacionals que s'han establert o expandit amb el suport d'Invest in Catalonia, invertint en el territori prop de 229 milions d'euros. Aquestes operacions han fet possible la creació de 2.000 llocs de treball i el manteniment de més de 1.800.

Segons Joan Josep Berbel, director d'Invest in Catalonia, els factors de competitivitat de Catalunya per als inversors són “l'estat de les infraestructures, l'accessibilitat a altres mercats i la capacitat d'atracció de talent”. A aquests factors ben valorats s'hi afegeix el potencial i la diversificació de l'estructura empresarial de Catalunya.

Pel que fa a la procedència de les empreses, en primer lloc destaquen els països europeus (França i Alemanya, sobretot), seguits dels Estats Units. En els últims anys, les inversions provinents d'Àsia han registrat un fort augment.

Sectors clau. Durant el 2011, les inversions s'han materialitzat sobretot en els sectors industrial i de serveis. De la diversitat de projectes que es gestionen en l'àrea d'ACC1Ó, destaca la creació de centres internacionals de serveis, les implantacions de firmes que treballen en tecnologies de la informació i la comunicació, o filials del sector mèdic i sanitari. Durant el 2011 també s'han dut a terme expansions i reinversions d'empreses industrials en sectors com el de l'automoció, l'alimentari i el químic.

Joan Josep Berbel destaca que “Catalunya disposa d'un teixit empresarial sòlid amb capacitat d'arrossegar inversió estrangera, tant dels sectors que tradicionalment han tingut més pes, com dels sectors que tenen un gran potencial i que considerem estratègics”.

Aquests últims, que impulsen en l'administració amb una estratègia a llarg termini, són les TIC lligades a la capitalitat de Barcelona com a seu permanent del Mobile World Congress fins al 2018, el vehicle elèctric i el sector smart cities, entre d'altres.

eL bALANÇ

La inversió estrangera, en xifres

Durant l'any 2011, a Catalunya s'han registrat més de 90 projectes d'inversió per un valor de 2.000 milions d'euros. Les empreses inversores han creat 6.944 llocs de treball directes.

espai proveïdor de serveis

Nou centre de Fujitsu a Barcelona

La multinacional japonesa Fujitsu, proveïdora de serveis i infraestructura TIC, obrirà enguany un centre europeu B2B a Barcelona que suposarà la creació de 300 llocs de treball a la capital catalana. El centre aglutinarà diverses activitats comercials de la companyia per a l'Europa Occidental, com el servei del coneixement del client (customer intelligence), l'àrea de desenvolupament de vendes i negocis nous i l'atenció al client. L'empresa japonesa ha escollit Catalunya per implantar-hi aquesta oficina d'entre unes vint possibles ubicacions a Europa, i ha tingut el suport i assessorament d'Invest in Catalonia. Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sí al certificat Covid si evita més mesures a la restauració

Sí al certificat Covid si evita més mesures a la restauració

GIRONA

Bellapart, millor pime en els premis de Foment del Treball

LES PRESES
empreses

Distinció per a Moventis Sarfa, a Begur

Dues granges gironines premiades en els Porc d’Or

Dues granges gironines premiades en els Porc d’Or

GIRONA

Palamós fa pedagogia amb el peix

palamós

Nou mercat a la tarda a Sarrià per a públic més jove

sarrià de ter

La plantilla de Nissan clama pels llocs de feina

barcelona
economia

El govern critica la “desorientació” amb els Next Generation

El Black Friday de l’Espai Gironès acaba demà, diumenge

El Black Friday de l’Espai Gironès acaba demà, diumenge

SALT